Günümüzde artan güvenlik sorunları nedeni ile iş merkezlerinde, caddelerde ve evlerde kullanılan güvenlik tedbiri amaçlı kamera sistemleri gittikçe yaygınlaşmaktadır.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte güvende tutmak istediğimiz her alan artık kontrolümüz altındadır. Güvenlik kameraları sayesinde birçok suç tespit ediliyor ve tüm gerekli önlemler alınabiliyor.
Bugün 7/24 izleyip kayıt altında tutmak iş yerleri için zorunlu hale gelmiştir. Bundan dolayı iş yerine, evinize veya caddelere göre doğru bir şekilde seçilip, planlanıp kurulması gerekmektedir.
Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?
İç ve dış mekanlarda birçok amaç için kullanılmakta olan çeşitli güvenlik kamera sistemi bulunmaktadır.
Gece gündüz farketmeksizin kurulduğu açıya göre etrafı gözetleyip kayıt altına alan güvenlik kameraları günün her dakikasını tekrar izlenmesini sağlamaktadır. Güvenlik kameralarının 4 temel parçası mercek, sensör, AFE ve DSP’dir.
Güvenlik kameralarının çalışma mantığı video kamera şeklindedir. Kameranın iç kısmına merceğin önüne koruyucu cam yerleştirilmiştir. Koruyucu camın arkasındaki mercek dışarıdan gelen ışığı sensöre toplar ve sensörde toplanan ışık AFE olarak bilinen birime ulaştırılır sonrasında dijital sinyala çevrilir. İşlemin son aşamasında bu dijital sensör DSP’ye gönderilir ve görüntü işlemeye başlamaktadır.
Bütün işlemler sonlandığında alınan görüntü DVR video kayıt cihazı ile kaydedilir ve istenildiği her zaman izlenmek üzere hazır hale getirilir.
Güvenlik Kamerası Çeşitleri Nelerdir?
İç ve dış mekanlara uygun olarak tercih edilen, hareketli, zoom özellikli, gece görüşlü, kızılötesi bağlantılı, kablosuz gibi ihtiyaçlara bağlı olarak kullanılan birçok kamera çeşidi bulunmaktadır.
Kutu Kameralar
Görünüşü açısından geleneksel güvenlik kamerası olarak bilinen kutu kameraların değiştirilebilir lens sayesinde kullanımı son derece basittir. Görüntülenmek istenen alanın yakın, uzak, geniş veya dar olmasına kullanılan lensler ile karar verilmektedir. Kutu kamera kullanılan mekanlar genellikle apartman ve ofis tarzı iç mekanlardır. Dış ortamlar için kullanılmak istenildiğinde muhafaza edilmelidir.
Dome Kameralar
Şekli ve yapısından dolayı dome ismiyle anılan kamera kubbe şeklindedir. Genellikle kapalı alanlarda tercih edilen kamera çeşidi olan domenin kızılötesi, hızlı veya saldırıya dayanıklı dome gibi birçok türü bulunmaktadır.
Kızılötesi Kameralar
Kızılötesi ışınların kullanıldığı Infra-red kameralar genellikle karanlık mekanlarda görüntü elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Toza ve suya karşı dayanıklı olan bu kamera türü kamera ayağı ve CCTV lensi gerektirmediği için kullanımı oldukça kolaydır. Kullanım kolaylığı ile birlikte bu özellikler fiyat açısından da avantaj sağlamaktadır.
Kablosuz IP Kameralar
IP Kameralar olarak da bilinen bu kamera türü analog sinyali DVS ile işmlemekte ve bu sinyalleri çevirip Ethernet bağlantısı ile yayın yapabilen kameralardır. İnternete bağlı olan her ortamda bilgisayar üzerinden kolayca erişim sağlanabilmektedir. Genellikle iç mekanlar için tercih edilir dış mekanlar için ise muhafaza edilmelidir.
Kablosuz Analog Kameralar
Bu tür kameralar aldıkları görüntüyü MPEG veya MJPEG formatına uyarlayarak radyo dalgaları ine analog sinyaller gönderirler. Analog kameraların kayıtlarını birçok noktadan izlemek mümkündür ve fiyat açısından oldukça uygundur. Sinyal alma uzaklığı 100 metredir.
PTZ Kameralar
Pan, tilt ve zoom gibi özelliklere sahip olan kameraların açısı dijital ortamlardan bile değiştirilebilmektedir. Konumlandırıldığı yer etrafında sürekli olarak döndürülebilir ve zoom sayesinde istenilen belirli noktaya odaklanabilmektedir.
Güvenliğinizi sağlamak için mekanınıza uygun kameralardan biri seçilir ve kurulumu Antalya Ozan Elektronik tarafından eksiksiz bir şekilde tamamlanmaktadır.
Herhangi bir arıza durumunda ise bize ulaşmanız, sorunsuz çözüme ulaşmanız için yeterlidir.